Ένα εναλλακτικό twist μιας παραδοσιακής τεχνικής!
Υλικά
2 φιλέτα σολομού
1 φύλλο σφολιάτας
2 κρεμμύδια άσπρα
250 γρ μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά τηςσούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη. Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη σφολιάτα. Κόβουμε στα δύο και αν θέλουμε κράταμε μερικές λωρίδες σφολιάτας πάχους 0,5 εκ. για διακόσμηση.
Σε κάθε φύλλο σφολιάτας απλώνουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά. Βάζουμε στο κέντρο το φιλέτο σολομού και κλείνουμε τη σφολιάτα. Βρέχουμε τις ενώσεις με αυγό. Αναποδογυρίζουμε τις σφολιάτες, διακοσμούμε με τις λωρίδες και με ένα πινέλο αλοίφουμε με το υπόλοιπο αυγό. Παγώνουμε για μια ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C, να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20΄, κι έπειτα το κόβουμε σε φέτες.