Μπορεί να είναι χρονοβόρα αλλά αυτή η συνταγή είναι super απλή!
Για την πάβλοβα έκανα την κλασσική συνταγή για πάβλοβα την οποία έχω δοκιμάσει πολλές φορές και πάντα πετυχαίνει. Το μυστικό είναι να ζυγίσεις το ασπράδι του αυγού και βέβαια να την αργοψήσεις για 3 ώρες στους 180°C. Έφτιαξα 2 δίσκους μαρέγκας και τους έψησα σε μια μεγάλη λαμαρίνα. Προσοχή, πρέπει να αφήσεις απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή για την πάβλοβα.
Για την κρέμα σοκολάτας
Υλικά
- 150 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 20 γρ. κακάο
- 30 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 μέτρια αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το με ένα αυγοδάρτη ή κουτάλι μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
- Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
- Δουλεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να παστεριώσουμε το αυγό χωρίς όμως να το ψήσουμε.
- Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
- Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη βάση της τούρτας, δηλαδή τον πρώτο δίσκο μαρέγκας.
- Στη συνέχειακαλύπτουμε και το δεύτερο δίσκο μαρέγκας με το μείγμα της σοκολάτας και τέλος διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε. Μπορούμε να βάλουμε φράουλες, φρούτα του δάσους, τριμμένο μπισκότο ακόμα και τριαντάφυλλα. Εγώ χρησιμοποίησα λευκή σοκολάτα και κερασάκια μαρασκίνο.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ