search

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο JEROME SERRES ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

JEROME SERRES, OMIKRON, OMIKRON RESTAURANT, COOL ARTISAN, ΣΕΦ, ΜΕΝΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Μια έκπληξη ετοιμάζει ο διακεκριμένος και βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Γάλλος σεφ Jerome Serres, καθώς θα είναι ο guest chef στη γαστρονομική βραδιά που οργανώνει το «Όμικρον» με τον executive chef του Μίλτο Αρμένη.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι δύο σεφ, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας διατηρούν στενή σχέση, θα συνυπάρξουν στην κουζίνα του «Όμικρον» δημιουργώντας με φαντασία και ταλέντο, ένα εξαιρετικό μενού που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

Ο πολυβραβευμένος Jerome Serres, είναι executive chef στα  εστιατόρια «Alain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L’Auberge du Mérou» στη Μασσαλία, «Mothershucker» και «Mayline» στo Λίβανο. Είναι ένας καλλιτέχνης της κουζίνας, που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, με την εκλεπτυσμένη μεσογειακή προσέγγιση του στα πιάτα της γαλλικής κουζίνας, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα αθηναϊκά εστιατόρια «Πιλ Πουλ» και «Σπονδή».

Omikron, Omikron restaurant, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, COOL ARTISAN, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΡΜΕΝΗΣ, ΜΕΝΟΥ, 23213312_1757710537603700_5162209905951754959_o

Στο μενού της βραδιάς την αρχή κάνουν τα amouse-buche των σεφ, για να ακολουθήσουν τα πιάτα: Κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου και λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού, μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας, τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto και ο γλυκός επίλογος κλείνει με ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο και τα απαραίτητα mignardise των σεφ. Το μενού θα έχει pairing από κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.

Info:
Διεύθυνση: Δρόσου 1 και Αίγλης, Νέα Ερυθραία
Τηλ.: 2106202475
Facebook: https://www.facebook.com/omikronrestaurant.gr
Instagram: https://www.instagram.com/omikron_restaurant/



Cool Artisan