Αυτή η ροζ σαλάτα θα φέρει χαμόγελα απόλαυσης στο τραπέζι σου. Την έφτιαξα από “λάθος” καθώς προσπαθούσα να ενώσω τα υπολείμματα στο ψυγείο μου!
Υλικά
2 ποτήρια κους κους (200 γρ.)
2 ποτήρια νερό (200 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
100 γρ πατζάρι
100 γρ. αβοκάντο
100 γρ. baby σπανάκι
Για τη βινεγκρέτ
2 κουταλιές της σούπας χυμό από το παντζάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κούπα το κους κους και προσθέτουμε δύο ποτήρια βρασμένο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να τo απορροφήσει και να φουσκώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό από το πατζάρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το ροζ χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πατζάρι και το αβοκάντο. Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και περιχύνουμε με τα υλικά της βινεγκρέτ.
Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο αλαντικό όπως το απάκι και γραβιέρα.