Μισή ώρα μακριά από την πόλη της Ρόδου, λίγο έξω από το χωριό Απόλλωνα, κρύβεται αυτή η ταβέρνα που πάντα ψάχνω στις καλοκαιρινές διακοπές μου. Μια ταβέρνα που συνδυάζει την τοπική πρώτη ύλη και τις παραδοσιακές ντόπιες συνταγές με το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας.
Ο Γιάννης Ευθυμίου παρέλαβε το κτίσμα σαν προίκα από τη γυναίκα του. Χτισμένο το 1929, ήταν λέσχη αξιωματικών του Ιταλικού Στρατού. Ξεκίνησε να λειτουργεί σαν εστιατόριο η «Παράγκα» το 2006 και αρχικά λειτουργούσε μόνο τους χειμώνες. Τα τελευταία 2 χρόνια το κράτησε ανοιχτό ολο το καλοκαίρι.
Ο Γιάννης μάζεψε συνταγές από τις γιαγιάδες του χωριού στα Απόλλωνα. Ο ίδιος είναι από παραδιπλανό χωριό την Ψίνθο αλλά το εστιατόριο και η γυναίκα του, τον έφεραν στα Απόλλωνα. Αυτοπροσδιορίζονται σαν ελληνικό μαγειροτεχνείο. Θα φας λαθούρι δηλαδή φάβα με Ρέγγα και πικλες, κατσικάκι στιφάδο, αρνί καπαμά μαγειρεμένα για μια νύχτα στους ξυλόφουρνους με πολλά μυρωδικά και κύμινο. Για γλυκό θα φας τηγανοπιτες με μέλι από τα Απόλλωνα και αρτιμενο στάρι, κάτι σαν κόλυβα. Αλλά θα φας και γιαούρτι – ντόπιο- με γλυκό του κουταλιού παντζάρι, τριαντάφυλλο, πορτοκαλι κολοκύθα ή βερίκοκο.
Info: Μαγειροτεχνείο Παράγκα
Διεύθυνση: Επαρ.Οδ. Απόλλωνα 13, Απόλλωνα
Τηλέφωνο: 2246 091247