search

Υγρό κέικ με χαλβά και πορτοκάλι

Υγρό cake με πορτοκάλι και χαλβά! Το αργοψήνεις για μία ώρα στους 170°C και αποκτά μια υπέροχη κρούστα εξωτερικά αλλά μένει κρεμώδες στο εσωτερικό του.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
400 γρ. χαλβά βανίλια (1 συσκευασία)

Εκτέλεση

Χτυπάμετο λάδι  με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια  προσθέτουμε το χαλβά, αφού πρώτα τον κόβουμε σε κυβάκια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη, μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170  για περίπου 1 ώρα.

 



Cool Artisan