Το νέο μενού του Μίλτου Αρμένη για το «’Ομικρον» απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα με ένα twist!
Η ξεχωριστή και γεμάτη ταμπεραμέντο πρότασή του βραβευμένου Ελληνοϊσπανού σεφ Μιλτιάδη Αρμένη, κρατά ως άξονα την νέα ελληνική κουζίνα την οποία “κεντάει” με έντονες κερκυραϊκές αλλά και ισπανικές επιρροές.
Το εμπνευσμένο μενού περιλαμβάνει πιάτα που διεγείρουν τους γευστικούς κάλυκες δημιουργώντας εμπειρίες απόλαυσης που αποτυπώνονται κατευθείαν στη μνήμη και σηματοδοτεί τη νέα του εποχή του στιλάτου εστιατορίου “Όμικρον”, το οποίο ανήκει στον όμιλο Καστελόριζο.
Η Κέρκυρα, το νησί που μεγάλωσε ο βραβευμένος σεφ δίνει το “παρόν” σε πιάτα όπως: η “αθηναϊκή” που ενισχύεται από την κερκυραϊκή προσθήκη του κουμκουάτ, το τσιγαρέλι με καλαμάρι, μυρωδάτα χόρτα, μυρωδικά και πικάντικη επίγευση κοκκινοπίπερου, ο αξεπέραστος κόκορας παστιτσάδα με μυρωδάτα κερκυραϊκά μπαχαρικά που κλείνονται μέσα σε αέρινα ντάμπλινγκ.
Η μαγειρική ταυτότητα του σεφ αποτυπώνεται και σε σύγχρονα πιάτα όπως το χταπόδι καρπάτσιο με αγουρίδα, το εξαιρετικό ταρτάρ καραβίδας με εσπεριδοειδή και σορμπέ πορτοκάλι, ενώ η προσωπική γευστική ανάγνωση σε απόλυτα ελληνοπρεπή πιάτα, γίνεται ευδιάκριτη, στο «σαν παστίτσιο» που συνδυάζει τη ζεστή κροκέτα από μακαρόνια με κιμά και βελουδένια μπεσαμέλ με το μοσχαρίσιο ταρτάρ, στα μοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο, στο αρνίσιο καρέ με σταρότο, ντομάτας, ελιές, ρίγανη και χαλάζι φέτας.
Το γλυκό φινάλε δίνεται με σούπα σοκολάτας με μαρέγκες και φρούτα που προκαλεί επιφωνήματα ευχαρίστησης, αποδομημένο μπακλαβά σε στιλ παγωτού ή τάρτα λεμονιού.
Σύντομα θα το επισκεφτώ για πιο διεξοδικό ρεπορτάζ!
Info:
Διεύθυνση: Δρόσου 1 και Αίγλης 29 Νέα Ερυθραία
Τηλ.: +30 210 6202475
Facebook: https://www.facebook.com/omikronrestaurant.gr/