search

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ NOLITA ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ SEMIRAMIS

Στην πιο ατμοσφαιρική πισίνα των βορείων προαστίων μεταφέρει τη σάλα του για το καλοκαίρι, το βραβευμένο εστιατόριο Nolita Athens, με το νέο του μενού να τιμά την κλασική,  αυθεντική Ιταλική κουζίνα!

Η υπέροχη πισίνα του ξενοδοχείου Semiramis, θα φιλοξενεί κάθε βράδυ την σάλα του Ιταλικού εστιατορίου Nolita Athens, με πολλές θεματικές βραδιές αλλά και πάρτι που θα διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου! Το κρασί, τα cocktails και η μουσική θα συνδυάζονται με το νέο μενού του εστιατορίου, που ήδη σερβίρεται!

Η εποχικές πρώτες ύλες της Άνοιξης και του καλοκαιριού, χαρακτηρίζουν τα νέα πιάτα του Σεφ Γιάννη Λιόκα, ο οποίος επιλέγει εμβληματικές συνταγές της κλασικής Ιταλικής κουζίνας για το νέο του μενού.

Οι διάσημες πίτσες του Nolita, τα εξαιρετικά υλικά από την Ελλάδα και την Ιταλία, τα φρέσκα ζυμαρικά, το κρέας και το ψάρι έχουν την τιμητική τους στην καλοκαιρινή κάρτα!

Στα ορεκτικά οι επιλογές στο νέο μενού ποικίλουν, ενώ ξεχωρίζουν το Ταρτάρ λαυράκι με αβοκάντο, peperoncino, πίκλες αγγουριού, lime και πούδρα ελιάς να δροσίζει τον ουρανίσκο, ενώ η φρέσκια burrata με καπνιστή μελιντζάνα, κρέμα γιαούρτι, ντομάτα confit και crumble από καψαλισμένο ψωμί φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο! Πάστα και ριζότο κλέβουν την παράσταση με επιλογές από spaghetti Pomodoro, με σάλτσα ντομάτα San Marzano, βασιλικό και mozzarella di Bufala, Fregola sarda carbonara με καλαμάρι και καπνιστή πανσέτα, αλλά και Risotto με κολοκυθάκια, τυρί caprino, φρέσκα μυρωδικά και lime. Στα νέα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν το Λαυράκι ‘‘caponata” με ψητή μελιντζάνα, relish ντομάτας και σάλτσα verde, αλλά και το Κοκοράκι μαριναρισμένο σε μουστάρδα a l’ ancienne με κους κους με φρέσκα μυρωδικά και καλοκαιρινά λαχανικά!

_MG_5300-Edit

Από τις νέες προτάσεις σε πίτσα ξεχωρίζει η Zucchini με mozzarella di Bufala, baby κολοκυθάκια, spianata, φρέσκια ρίγανη και τοματίνια! Τα επιδόρπια συμπληρώνουν το άκρως γευστικό δείπνο! Επιλογές ανάμεσα σε Cannoli με κρέμα ρικότα-λεμόνι και παγωτό disaronno, το Nolita “Tiramisu” με παγωτό espresso και το Sable Breton με κρέμα lime, βασιλικό και μαριναρισμένες φράουλες.

Η νέα cocktail list του Nolita, την οποία υπογράφει ο Ηλίας Τσιάβλης, εστιάζει στα Aperitivo, σε έναν πολύ ιδιαίτερο κατάλογο από signature cocktails, ιδανικά για pairing με το φαγητό του Nolita, αλλά και για να απολαμβάνονται στο μπαρ πριν και μετά το δείπνο!

_MG_5322

Ο εξωτερικός χώρος της πισίνας είναι μια μετάβαση από το interior του Nolita στον εξωτερικό χώρο του Semiramis. Οργανικές μορφές σε αντίθεση με το εσωτερικό του εστιατορίου και αντίστοιχα μια “σκηνή” που δημιουργεί ζεστές γωνιές και διαχωρίζεται αρμονικά με τον υπόλοιπο εξωτερικό χώρο. Έμπνευση για τους αρχιτέκτονες αποτέλεσε ο ίδιος ο χώρος και η μετάβαση από το εσωτερικό του εστιατορίου στον εξωτερικό χώρο. Καλοκαιρινές εικόνες ελληνικών και ιταλικών κήπων και αυλών.

_MG_5498 copy.jpeg

Info:
Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφησιά
Τηλ.: 21 0623 1181
Facebook: https://www.facebook.com/Nolita-Restaurants-367946590354413/
Instagram:https://www.instagram.com/explore/locations/285449298515554/nolita-restaurants/



Cool Artisan