Η ινδική κουζίνα ήταν η πρώτη μου επαφή με τις ethnic μαγειρικές! Μέχρι σήμερα έχει μερικά από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα όπως είναι το κόρμα και το τίκα μασάλα.
Όταν σκέφτεται κανείς το ινδικό φαγητό, φαντάζεται οτι θα είναι πολύ καυτερό και βαρύ. Και όμως! Η ιστορία του ξεκινάει από πολύ παλιά, περίπου 5.000 χρόνια πριν. Από εκεί και έπειτα εξελίχθηκε σταδιακά με τις εναλλαγές των διαφόρων πληθυσμών μέχρι να πάρει την μορφή που έχει σήμερα. Στην ινδική κουζίνα χρησιμοποιούνται πολλά μπαχαρικά όπως κάρυ, κάρδαμο, κύμινο, κιτρινόριζα (κουρκουμάς ή τούρμερικ), πιπερόριζα (τζίντζερ), σκόρδο, κορίανδρο, καυτερή πιπεριά (τσίλι), το περίφημο garam masala (ζεστό μείγμα), γαρύφαλλο, κανέλλα, κλπ.Πολλοί μου λένε πως φοβούνται να περάσουν την πόρτα ενός ινδικού εστιατορίου για να μην εκραγεί η βόμβα του καυτερού στον ουρανισμό τους. Αυτό είναι μεγάλο σφάλμα, διότι η κουζίνα είναι μεν αρωματική όμως εξαρτάτα από εσένα πόσο καυτερό θέλεις το πιάτο σου. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την κινέζικη, το πόσο θα καψαλίσεις το στόμα σου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις οδηγίες που θα δώσεις στο σεφ.
Κάνε κλικ πάνω στον τίτλο κάθε συνταγής για να την δεις αναλυτικά