search

H εμπειρία του εστιατορίου Kensho στη Μύκονο

Η Ψαρρού αναβαθμίστηκε γαστρονομικά από την πρώτη μέρα που άνοιξε το Κensho. O Μυκονιάτης chef Ιπποκράτης (@ippokratis_jmk) δημιούργησε για το 2020 ένα comfort menu με ελληνικά στοιχεία όπως ο μουσακάς και το χοιρινό φρικασέ αλλά και πιο ιταλικά όπως carbonara και caccio e pepe με τρούφα.

 

Δοκίμασα τους τραγανούς ντοματοκεφτέδες από άνυδρα ντοματίνια Σαντορίνης με μους και αφρό φέτας, το χαλούμι τεμπούρα με πέρλες δυόσμου και καρπάτσιο σταφύλι, την εκδοχή του στην χωριάτικη με παξιμάδια από χαρούπι, κρέμα φέτας και άνυδρα ντοματίνια. Στα κυρίως ενθουσιάστηκα με την απόλυτα ιταλική carbonara με τραγανό καπνιστό χοιρινό μάγουλο, κρόκο αυγού κομφί και ζωμό από μπέικον.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η Ψαρρού αναβαθμίστηκε γαστρονομικά από την πρώτη μέρα που άνοιξε το @kenshomykonos . O Μυκονιάτης chef @ippokratis_jmk δημιούργησε ένα comfort menu με ελληνικά στοιχεία όπως ο μουσακάς και το χοιρινό φρικασέ αλλά και πιο ιταλικά όπως carbonara και caccio e pepe με τρούφα. Δοκίμασα τους τραγανούς ντοματοκεφτέδες από άνυδρα ντοματίνια Σαντορίνης με μους και αφρό φέτας, το χαλούμι τεμπούρα με πέρλες δυόσμου και καρπάτσιο σταφύλι, την εκδοχή του στην χωριάτικη με παξιμάδια από χαρούπι, κρέμα φέτας και άνυδρα ντοματίνια. Στα κυρίως ενθουσιάστηκα με την απόλυτα ιταλική carbonara με τραγανό καπνιστό χοιρινό μάγουλο, κρόκο αυγού κομφί και ζωμό από μπέικον. Στα γλυκά ο pastry chef @dimitrischronopoulos συνδυάζει ελληνικά στοιχεία με πινελιές γαλλικής ζαχαροπλαστικής και ανατολίτικα στοιχεία. O global ambassador της Valhrona δημιουργεί και έξτρα γλυκά πέρα από όσα θα βρεις στον κατάλογο, όπως το ‘χρυσό’ μήλο που βλέπεις στο βίντεο. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Paris Brest με κρέμα αλμυρής καραμέλας, creme από φρούτα του πάθους και κονφί ανανά με ρούμι. Και όλα αυτά με φόντο τα τυρκουάζ νερού της Ψαρρού και ένα service που έχει στρατολογήσει (και εκπαιδεύσει) τους καλύτερους επαγγελματίες που κατεβαίνουν για σεζόν εδώ.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Στα γλυκά ο pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος (@dimitrischronopoulos) συνδυάζει ελληνικά στοιχεία με πινελιές γαλλικής ζαχαροπλαστικής και ανατολίτικα στοιχεία. O global ambassador της Valhrona δημιουργεί και έξτρα γλυκά πέρα από όσα θα βρεις στον κατάλογο, όπως το ‘χρυσό’ μήλο που βλέπεις στο βίντεο. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Paris Brest με κρέμα αλμυρής καραμέλας, creme από φρούτα του πάθους και κονφί ανανά με ρούμι.

Και όλα αυτά με φόντο τα τυρκουάζ νερού της Ψαρρού και ένα service που έχει στρατολογήσει (και εκπαιδεύσει) τους καλύτερους επαγγελματίες που κατεβαίνουν για σεζόν εδώ.



Cool Artisan