Ένα εύκολο, γρήγορο και νηστίσιμο γλυκό που θα σε γεμίσει ενέργεια οποιαδήποτε στιγμή της μέρας!
Υλικά
Για το brownies- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 150 γρ. ταχίνι
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
- 50 γρ. κονιάκ
- λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο γι το άλειμμα
- 100 γρ ταχίνι
- 60 γρ μέλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
- Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ και λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι.
- Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.
- Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζι το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
- Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί 25x30 εκ. και μετά πασπαλίζουμε με κακάο για να μην μας κολλήσει το γλυκό.
- Επιλέγουμε κακάο και όχι αλεύρι για να μην φαίνονται τα άσπρα στίγματα όταν το ξεφορμάρουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το μέλι.
- Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το brownies από το φούρνο το καλύπτουμε με την κρέμα ταχίνι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.