Λατρεύω τις ανάποδες τάρτες!
Μοιάζουν τόσο σπιτικές και ανεπιτήδευτες, ενώ ο συνδυασμός ζουμερής γέμισης – τραγανής ζύμης είναι ονειρικός.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 1 δόση ζύμη, για γλυκές τάρτες (Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή)
- 10 βερίκοκα, κομμένα σε τέταρτα
- 25 κεράσια κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.σ. φυσικό χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
- 50 γρ. υγρή μαύρη ζάχαρη
- 1 ½ κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. πεκάν
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C.
- Bουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ 25 εκ. με βάθος 5-6 εκ.
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη (σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ) και στη συνέχεια την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Πρέπει να είναι κρύα για να τη δουλέψουμε σωστά.
- Κόβουμε τα βερίκοκα σε τέταρτα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε τα κεράσια από πάνω.
- Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, το ξύσμα πορτοκάλι, το μέλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και τα πεκάν.
- Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα.
- Έπειτα, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι-ρόδα για πίτσα ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μικρά τετράγωνα, υπολογίζοντας περίπου 5x5 εκ.
- Έπειτα παίρνουμε τα μικρά τετράγωνα ζύμης και τα τοποθετούμε σαν σκεπή πάνω από τα φρούτα αφήνοντας που και που κάποια κενά για τους χυμούς.
- Ψήνουμε το γλυκό στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά και έπειτα στην κάτω σχάρα για ακόμα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η ζύμη και οι χυμοί να κοχλάζουν.
- Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό βανίλια.
- Διατηρούμε για μια μέρα εκτός ψυγείου ή για 3 ημέρες στο ψυγείο.