search

Η παραδοσιακή σπανακόπιτα διασταυρώθηκε με τη homemade πίτσα και έγινε σπανακόπιτσα.

Originally Published: provocateur.gr

 



Υλικά

Για την πίτσα
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 7 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. ξερή μαγιά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 600 ml χλιαρό νερό
  • Σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα τριμμένη
Για τη γέμιση σπανάκι
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5 ψιλά φρέσκα κρεμμύδια
  • φρέσκα μυρωδικά (άνιθο, δυόσμο, βασιλικό)
  • 2 αβγά
  • 350 γρ. φέτα (χοντροσπασμένη)
  • 200 γρ. λαδοτύρι μυτιλήνης (περασμένο στον τρίφτη)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λουκάνικο με γέμιση πράσο

Εκτέλεση

Για την πίτσα
  • Στο μίξερ ή με το χέρι, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα διαλύσουμε χωριστά τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν. H πίτσα θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε την πίτσα.
  • Μόλις ανοίξουμε την πίτσα βάζουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση σπανάκι
  • Πλένουμε τα χόρτα. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμετο σπανάκι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά.
  • Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί η φέτα.
  • Απλώνουμε τη γέμιση σπανάκι πάνω στην πίτσα που έχουμε μισοψήσει. Βάζουμε ροδέλες από λουκάνικο και επιστρέφουμε την πίτσα στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.
Cool Artisan