search

Μια γιορτινή vegetarian συνταγή για όσους θέλουν και μια επιλογή χωρίς κρέας στο γιορτινό τραπέζι. Το λάδι τρούφας μπορεί να αναβαθμίσει κάθε πιάτο ζυμαρικών και να δώσει εορταστικό τόνο στο τραπέζι.

Tip 1: Μπορείς να παίξεις στις δοσολογίες με το λάδι τρούφας αυκομειώνοντας ανάλογα με το πόσο σου αρέσει.

Tip 2: Μπορείς ακόμα να παίξεις με τα λαχανικά προσθέτοντας τα δικά σου αγαπημένα όπως μπρόκολο, κολοκύθι πράσινο

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ αρακά (κατεψυγμένο)
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 3 κτσ λάδι τρούφας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να είναι al dente.
  • Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλα κουταλιά (περίπου 100 ml) από το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια και χαμηλώνουμε την ένταση.
  • Μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε τις πέννες, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτα ακόμα στο μάτι της μέχρι να δέσει.
  • Αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το λάδι τρούφας.
  • Προαιρετικά τρίβουμε από πάνω έξτρα παρμεζάνα.
Cool Artisan