search

BINTEO: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ KEIK GINGERBREAD

Ένα κέικ συνώνυμο των γιορτών, ένα κέικ που θυμίζει το απλό κέικ γιαουρτιού αλλά ξεχωρίζει για το άρωμα και τη γεύση που του δίνει το τζίντζερ. Για μεγαλύτερη ευκολία στη συνταγή μου χρησιμοποιώ τζίντζερ σε σκόνη και όχι απευθείας τη ρίζα. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να υπολογίσεις καλύτερα πόσο να χρησιμοποιήσεις.

Οι ζύμες με προσθήκη τζίντζερ, ζύμες για μπισκότα ή και κέικ έχουν μεγάλη ιστορία. Το 17ο αιώνα, η Νυρεμβέργη θεωρείτο το κέντρο του τζίντζερμπρεντ λόγω των καταπληκτικών δημιουργιών που έφτιαχναν οι αρτοποιοί της. Στη συνέχεια έγιναν δημοφιλή σε όλο τον πλανήτη χάρη στο παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ. Και έτσι κάπως ξεκίνησε η μανία με σπίτια από μπισκοτένια ζύμη.

Δες εδώ το βίντεο

 

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 200 γραµ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραµ. ζάχαρη
  • 200 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 300 γραµ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ μπέικιν
  • 1 κ.γλ σόδα μαγειρική
  • 2 κγλ κανέλα
  • 1/4 κγλ τζίντζερ
Κανελοζάχαρη
  • 1 κ.σ κοφτή κανέλα
  • 2 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει υφή σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας κάθε φορά με το μίξερ για να ενσωματωθούν πλήρως
  • Ανακατεύουμε τη σόδα με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν, το τζίντζερ και την κανέλα και ομογενοποιούμε με ένα αυγοδάρτη
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά και ομογενοποιούμε.
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
  • Προσθέτουμε την κανελοζάχαρη και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα.
  • Αν δούμε ότι παίρνει χρώμα η επιφάνεια, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για τα τελευταία 15 λεπτά ψησίματος.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ξεφορμάρουμε και προαιρετικά καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας.
Cool Artisan