Οι λάτρεις της σοκολάτας θα βρουν τον παράδεισο τους σε αυτό το κέικ.
Υλικά
- 230 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. κακάο
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 220 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 100 γρ/ κουβερτούρα πραλίνας, κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κυβάκια
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 1/4 κ.γ. βανιλίνη
- 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα αυγά ένα-ένα, φροντίζοντας να ενσωματώνεται το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γιαούρτι.
- Τέλος προσθέτουμε τις δύο κουβερτούρες και διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45 λεπτά.