Αυτή είναι η πιο νόστιμη συνταγή για ρυζόγαλο που έχεις κάνει ποτέ! Είναι η οικογενειακή μας συνταγή για ρυζόγαλο όπως την έκανε πάντα η μητέρα μου όταν ήμουν παιδί!
Το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω σοκολάτα κουβερτούρα!
Υλικά
- 250 γρ. ρύζι Arborio, ή ρύζι για ριζότο
- 500 ml νερ;o
- 500 ml γάλα, 3,5% λιπαρά
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. βανίλια
- 2 κ.γ. κανέλλα
- 100 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας.
- Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα μικρό μπλέντερ, χτυπάμε την ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα, μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
- Προσθέτουμε το αρωματικό μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα.
- Προσθέτουμε και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Μόλις το μείγμα έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και το μείγμα να πυκνώσει.
- Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά περίπου, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
- Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Μοιράζουμε ίσες ποσότητες σε μικρά μπολ σερβιρίσματος.
- Διακοσμούμε με τα αγαπημένα μας topppings.