search

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αυτή είναι η πιο νόστιμη συνταγή για ρυζόγαλο που έχεις κάνει ποτέ! Είναι η οικογενειακή μας συνταγή για ρυζόγαλο όπως την έκανε πάντα η μητέρα μου όταν ήμουν παιδί!

Το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω σοκολάτα κουβερτούρα!



Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι Arborio, ή ρύζι για ριζότο
  • 500 ml νερ;o
  • 500 ml γάλα, 3,5% λιπαρά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 2 κ.γ. κανέλλα
  • 100 γρ κουβερτούρα
Toppings Μπορούμε να διακοσμήσουμε το ρυζόγαλο με goji berries και cranberries, μέχρι αμύγδαλα και καρύδια!

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα μικρό μπλέντερ, χτυπάμε την ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα, μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
  • Προσθέτουμε το αρωματικό μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα.
  • Προσθέτουμε  και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  • Μόλις το μείγμα έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και το μείγμα να πυκνώσει.
  • Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά περίπου, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Μοιράζουμε ίσες ποσότητες σε μικρά μπολ σερβιρίσματος.
  • Διακοσμούμε με τα αγαπημένα μας topppings.
*Μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. (Εάν σας αρέσει το κρύο, βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.)
Cool Artisan