Η κλασσική συνταγή του cheesecake μπαίνει σε ποτήρι, αρωματίζεται με πορτοκάλι και αναμειγνύεται με πραλίνα φουντουκιού.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
Για τη βάση:- 250 γρ. μπισκότα
- 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 πορτοκάλια, Μόνο ξύσμα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 80 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Για την κρέμα:- Σπάμε τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 8 ποτήρια.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το τυρί με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα.
- Μπορούμε να το κάνουμε και με το χέρι αλλα απαιτεί αρκετή δύναμη και επιμονή.
- Αφαιρούμε από το μίξερ τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
- Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το πρώτο μείγμα πάνω από το μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το μείγμα με την πραλίνα.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.