Έχεις δοκιμάσει ποτέ brownies χωρίς σοκολάτα; Και όμως υπάρχει! Με βασικό συστατικό το μήλο είναι ακόμα πιο νόστιμο από το κλασικό brownies. Μοιάζει κάπως με μηλόπιτα, έχει όμως την υφή και τη χαρακτηριστική βελούδινη αίσθηση του brownies.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 250 γρ βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 φλιτζάνι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 200 γρ ζάχαρη (1 φλιτζάνι)
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 μεσαίου μεγέθους κόκκινα, γλυκά μήλα, ξεφλουσισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- Λιωμένη κουβερτούρα (περίπου 30 γρ), για το food styling
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψάκι ή ταψί με αποσπώμενο τσέρκι
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, το baking powder και τη σόδα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.
- Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε τη ζύμη στο βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε για 45 έως 55 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά αλλά μην το παραψήσετε και χάσει την βελούδινη υγρασία του.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το κόψουμε.
- Διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα
- Διατηρείται σε ένα αεροστεγές δοχείο για 5 ημέρες