Μέσα σε ένα μόνο μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά και μεταφέρεις σε ένα ταψί! Τόσο απλά και γρήγορα για να φτιάξεις ένα κέικ ζουμερό από τα κεράσια και super αρωματικό από την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση)
- 220 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1½ φλ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 125 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 170°C
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
- Με σύρμα δουλεύουμε το μείγμα για 2-3΄ να γίνει σαν κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε με προσοχή γιατί φουσκώνει.
- Προσθέτουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε ένα ομοιόμορφο χυλό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τα κεράσια και διπλώνουμε με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ή σε στρογγυλό ταψί.
- Ψήνουμε στην κάτω σχάρα για 1 ώρα και 10΄ περίπου. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C, στην μεσαία σχάρα για περίπου 50΄.
- Τσεκάρουμε το κέντρο με μαχαίρι, να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε σωστά. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει στεγνό από ζύμη.
- Καθώς ψήνεται θα διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να τραβήξει τα υγρά πριν σερβίρουμε.