search

Σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο

Υπέροχη βελούδινη γεύση σοκολάτας με μια γενναία δόση φυστικοβούτυρο.

Η αφορμή για αυτή τη συνταγή είναι το νέο λανσάρισμα του Φυστικοβούτυρου Αφοί Χαΐτογλου, ενός “μαγικού” αλείμματος από ψημμένα φυστίκια. Ένα κουταλάκι από το συγκεκριμένο προϊόν είναι αρκετό για να σε “εθίσει” στο φυστικοβούτυρο και τα γλυκά που φτιάχνονται με αυτό. Με 93% φυστίκια αποτελεί μια πρώτης τάξεως πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών (κυρίως μονοακόρεστων) και αντιοξειδωτικών ουσιών που μάλιστα, αυξάνεται η συγκέντρωση τους στα ψημένα φιστίκια.



Υλικά

  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 180 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κομματάκια
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 βανίλια
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ φυστικοβούτυρο
  • 50 γρ αμύγδαλα
  • 50 γρ καρύδι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μετά ανακατεύουμε μέσα τη μαργαρίνη με μια μαρίζ.
  • Αφού λιώσει το μείγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα και μετά τα αυγά και τη βανίλια.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα.
  • Σε ένα ταψί 20 x 28 εκ. βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
  • Καλύπτουμε με μαργαρίνΗ και κακάο και την λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο για 30λεπτά.
  • Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου περιχύνουμε με φυστικοβούτυρο και σερβίρουμε
Cool Artisan