Ένα πιάτο με μεξικάνικη καταγωγή και αέρα «παντρεύεται» με ελληνικές γεύσεις και γίνεται ανάρπαστο.
Υλικά
- 5 πίτες, κομμένες σε τέταρτα
- 80 ml τσένταρ μελτ + 20 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml γιαούρτι + 20 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 5 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 10 τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
- 1 αβοκάντο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τσένταρ με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το μείγμα σε ένα σκουίζ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το μείγμα σε ένα σκουίζ.
- Βάζουμε τις μισές πίτες μέσα σε ένα ταψί.
- Βάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τα δύο μείγματα και τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τις υπόλοιπες πίτες και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ομοιογενές μείγμα.