Σήμερα φτιάχνουμε super υγιεινό και νηστίσιμο κέικ με το αγαπημένο μου super food, το ταχίνι και καταπληκτικό άρωμα πορτοκαλιού.
Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 50 γρ σταφίδες ξανθές
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 50 γρ. σουσάμι
- 50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- λίγο
- αραβοσιτέλαιο
- 200 γρ. ταχίνι με γεύση πορτοκάλι
- 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό από τα πορτοκάλια και τη ζάχαρη άχνη.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ.
- Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
- Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα του κέικ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το καλύπτουμε με το ταχίνι πορτοκαλιού και το πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.