Ποιο ελληνικό σπίτι δεν λατρεύει αυτό το φαγητό;
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο έξτρα
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
- 1 πρέζα κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι περίπου 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι και καρότα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.
- Προς το τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
- Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
- Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε ζεστό νερό για δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε και το τυρί κομμένο σε κύβους.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ