Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω γιατί είναι γαλλική… αλλά λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο βάζουμε τα κομμάτια μήλου για να φτιάξουμε αυτό το – υπερνόστιμο – τριαντάφυλλο με γεύση μηλόπιτας.
Υλικά
- 3 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα χοντρές φέτες
- 2 μήλα ακόμη καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε τις φέτες μήλου με 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, ½ κουταλάκι κανέλα, ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
- Τα μαγειρεύουμε μέχρι τα μήλα να αρχίσουν να μαλακώνουν (περίπου3-5 λεπτά).
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα μήλα με 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το ½ κουταλάκι κανέλα, το ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, το ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και το ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Με ένα ραβδομπλέντερ τα χτυπάμεγια να πάρουν τη μορφή ένος ομοιόμορφου πουρέ και τα αφήνουμε ση φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
- Βάζουμε τα καραμελωμένα μήλα πάνω στην τάρτα και στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες μήλων σε ομόκεντρους κύκλους πάνω από τη σάλτσα μήλου.
- Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 20 λεπτά.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ