search

Fennel tart recipe with feta cheese and thyme

Το φινόκιο έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα μου υλικά τις τελευταίες εβδομάδες! Είναι τόσο δροσερό και καλοκαιρινό και ταιριάζει τέλεια με το ούζο. Μπορεί να αντικαταστήσει τη πράσο σε πολλές συνταγές και φυσικά να σταθεί μόνο του σε πολλές τάρτες και αλμυρά κέικ.

Fennel has become one of my favorite ingredients in the past few weeks! It’s so cool and summery and goes perfectly with ouzo. It can replace leek in so many recipes, or stand alone in savory tarts and cakes.

Fennel tart recipe with feta cheese and thyme, τάρτα, φινόκιο με τυρί φέτα, γραβιέρα, κόκκινες πιπεριές, θυμάρι Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή για ζύμη τάρτας

Υλικά

  1. 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  2. 300 γρ, φέτα
  3. 1 σφηνάκι ούζο
  4. 2 αυγά
  5. 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  6. 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  7. 1/2 φλ. ώριμη γραβιέρα (πιπεράτη) τριμμένη
  8. 1 κόκκινη πιπεριά
  9. Λάδι για σωτάρισμα
  10. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  11. Σουσάμι

Fennel tart recipe with feta cheese and thyme, τάρτα, φινόκιο με τυρί φέτα, γραβιέρα, κόκκινες πιπεριές, θυμάρι Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan

Εκτέλεση

  1. Ακολουθείς τις οδηγίες που θα βρεις εδώ για τη ζύμη της τάρτας.
  2. Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τις λεπτές φέτες φινόκιο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ βάζεις τα αυγά, την  κρέμα γάλακτος και το θυμάρι κι αλατοπιπερώνεις.
  4. Τα χτυπάς να ενωθούν.
  5. Στρώνεις πάνω στην ψημένη τάρτα τις φέτες φινόκιο, τη φέτα χοντροσπασμένη και τη γραβιέρα και τη βάζουμε στη σχάρα του φούρνου.
  6. Με προσοχή να μη χυθεί έξω, περιχύνεις με το μείγμα των αυγών, προσθέτεις λωρίδες κόκκινης πιπεριάς και πασπαλίζεις με το σουσάμι.
  7. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 25΄, έως ότου σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  8. Αφήνεις την τάρτα να κρυώσει για 15΄ κι έπειτα την κόβεις σε κομμάτια.

Fennel tart recipe with feta cheese and thyme, τάρτα, φινόκιο με τυρί φέτα, γραβιέρα, κόκκινες πιπεριές, θυμάρι Γαβριήλ Νικολαίδης, Cool Artisan

Click here to see the basic recipe for tart dought

Ingredients

  1. 1 fennel thinly sliced
  2. 300g slice
  3. 1 shot of ouzo
  4. 2 eggs
  5. 1/2 cup . sour cream
  6. Fresh thyme
  7. 1/2 cup. Gruyère cheese grated
  8. 1 red pepper
  9. Extra virgin olive oil
  10. Freshly ground pepper
  11. Sesame

Directions

  1. Follow the instructions that you will find here for the tart dough.
  2. Heat a nonstick pan, add olive oil and sauté the fennel slices over low heat until caramelized and soft.
  3. In a bowl put the eggs , cream fresh and thyme and season according to taste.
  4. Beat until well combined
  5. Arrange fennel , feta and gruyère over the baked tart and put it on the grill in the oven.
  6. Pour the egg mixture, add the red pepper strips and sprinkle with sesame seeds.
  7. Bake in preheated oven at 200°C, AT the bottom shelf of the oven for about 25 minutes until cream is stabilized.
  8. Let the tart cool for 15 minutes and then cut  into pieces.

Serve With Love

cool artisan instagram



Cool Artisan