Για τα μπισκότα
Υλικά
- 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 λεμόνι ακέρωτο (βιολογικό αν μπορείς να βρεις)
- 170 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 110 γραμμ. ζάχαρη
- 80 γραμμ. Ζάχαρη Άχνη
- 1/2 κ.γλ. βανίλια (εκχύλισμα) ή 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Πλένουμε τα λεμόνια και αφού τα σκουπίσουμε παίρνουμε 1 κ.γλ. ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη (τα 110 γραμμ.) και την άχνη για λίγα λεπτά να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και τη βανίλια και ή χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ ή με σπάτουλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την τυλίγουμε με μεμβράνη αφού της δώσουμε σχήμα ρολού, σαν λουκάνικο.
- Παγώνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε ή στο ψυγείο αν έχουμε περισσότερο χρόνο.
- Αφού παγώσει καλά η ζύμη ώστε να κόβεται, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκ.
- Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνες και αραδιάζουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
- Ψήνουμε για περίπου 12΄-15΄ ωσότου οι άκρες ροδίσουν ελαφρά.
- Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, μετά από 5΄ με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Για την σοκολατένια κρέμα λεμονιού
Υλικά
- 5ο γρ. κρέμα γάλακτος 55% λιπαρά
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα και αακατεύουμε καλά.
- Μόλις φτιάξουμε μια κίτρινη ομοιγενή κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Εγώ την άφησα στο ψυγείο για μια ώρα να δέσει.
- Στη συνέχεια τη βγάζουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
Για να συναρμολογήσουμε βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από την κρέμα σοκολάτας ανάμεσα στα μπισκότα και τα κλείνουμε, το ένα με το άλλο!