Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την καραμέλα είναι κλασικός και αγαπημένος! Σε αυτή τη συνταγή η βελούδινη καραμέλα πλημμυρίζει μια τραγανή βάση τάρτας από σοκολάτα!
Για τη ζύμη:
- 80 γρ. βούτυρο, από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
- 65 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά (προτιμήστε βιολογικά)
- 175 γρ. αλεύρι 40 γρ. κακάο
Για τη γέμιση:
- 160 γρ. καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ ψημμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη της τάρτας
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Bάζουμε τη ζύμη σε μια ατομικές φόρμες τάρτας που έχουμε βουτυρώσει και την ανοίγουμε σιγά – σιγά με τα μήλα των δαχτύλων μας, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας και τα τοιχώματα.
- Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη (ειδική για ψήσιμο) και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή ρύζι. Τ
- ην ψήνουμε για 20 λεπτά, έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα φασόλια ή το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την Γέμιση Καραμέλας
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 – 15 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα με σκούρο ξανθό χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε πάνω από την προψημένη ζύμη της τάρτας, στολίζουμε με ψημμένα φουντούκια και σερβίρουμε
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ