Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα δείπνο με φίλους στη βεράντα… ή για ένα πρώτο ραντεβού ίσως;
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 250 γρ τριμμένο τυρί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μοτσαρέλα)
- 100 gr. κρέμα φρέσκα
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
- 10 ντοματίνια
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια ταρτιέρα, κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 ° C.
- Μπορείς να το καλύψεις με ρύζι, ώστε να μην φουσκώσει στο φούρνο.
- Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και το πέστο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές.μείγμα.
- Μόλις μαγειρευτεί η ζύμη, περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και απλώνουμετο μείγμα τυριού.
- Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από το μίγμα.
- Ψήνουμε την τάρτα στους 180 ° C για 25 λεπτά.