Υλικά για 12 Muffins
- 6 αβγά
- 250γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 50γρ. ζάχαρη
- 100γρ. γιαούρτι
- 400γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
- 500γρ. κολοκύθα κόκκινη ψημένη στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι φέτα τρίμμα
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο αν έχετε
- 1 ½ κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε μέσα τα κυβάκια της ψημένης κολοκύθας, τη λιαστή ντομάτα, πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο αλάτι και ανακατεύεουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για muffin.
- Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη ή το βουτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε το γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μείγμα.
- Ανακατεύεουμε το αλεύρι με το αλάτι, το θυμάρι και την μαντζουράνα και το ρίχνουμε βροχηδόν στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Μετά προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το μείγμα της κολοκύθας, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τέλος τη φέτα χοντροσπασμένη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.