search

#ZeroWaste: Κορμός σοκολάτας με πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια παντρεύονται με τον πιο βελούδινο κορμό – μωσαϊκό σοκολάτας! Ένας πολύ πλούσιος κορμός με βελούδινη σοκολάτα και κομμάτια από τα κουλουράκια που περίσσεψαν.

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ξηρού καρπού θέλεις.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 64%
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 70 γρ. κακάο
  • 2 πρέζες αλάτι
  •  350 γρ. κουλουράκια πασχαλινά
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. καρύδι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις φουσκώσει τη περιχύνουμε στην κουβερτούρα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι, το κονιάκ, το ζαχαρούχο κι ανακατεύουμε.
  • Θρυμματίζουμε τα κουλουράκια απευθείας στην κατσαρόλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και ανακατεύουμε
  • Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σαν καραμέλα.
  • Μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες
  • Έπειτα ξετυλίγουμε, κόβουμε και σερβίρουμε
Cool Artisan