Τα πασχαλινά κουλουράκια παντρεύονται με τον πιο βελούδινο κορμό – μωσαϊκό σοκολάτας! Ένας πολύ πλούσιος κορμός με βελούδινη σοκολάτα και κομμάτια από τα κουλουράκια που περίσσεψαν.
Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ξηρού καρπού θέλεις.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 64%
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 70 γρ. κακάο
- 2 πρέζες αλάτι
- 350 γρ. κουλουράκια πασχαλινά
- 40 γρ. κονιάκ
- 200 γρ. καρύδι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις φουσκώσει τη περιχύνουμε στην κουβερτούρα.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι, το κονιάκ, το ζαχαρούχο κι ανακατεύουμε.
- Θρυμματίζουμε τα κουλουράκια απευθείας στην κατσαρόλα.
- Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και ανακατεύουμε
- Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σαν καραμέλα.
- Μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες
- Έπειτα ξετυλίγουμε, κόβουμε και σερβίρουμε