search

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, με τραγανή κρούστα από βρόμη και σουσάμι

Μια πολύ απλή συνταγή για μια λαχταριστή πίτα με φέτα, ζαμπόν κι ένα τραγανό περίβλημα από βρόμη και σουσάμι! Θα τη λατρέψεις τόσο για την ευκολία αλλά πάνω απ’όλα για την υπέροχη γεύση. Στη υφή θυμίζει ελαφρώς κέικ ενώ αποτελεί ιδανικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο.



Υλικά

  • 5 αυγά
  • 200 γρ  γιαούρτι
  • 180 ml σπορέλαιο
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • φρεκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 500 γρ. φέτα
  • 150 γρ. ζαμπόν (κομμάτι όχι φέτες), κομμένο σε κυβάκια
  • 50 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 5 τοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ζαμπόν και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το γάλα.
  • Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το πιπέρι, τη φέτα, τον άνιθο κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το σοταρισμένο ζαμπόν και φρέσκο κρεμμυδάκι κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα..
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί μας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι με τη βρώμη.
  • Καλύπτουμε τη βάση του ταψιού μας με τη μισή ποσότητα από το μίγμα βρώμη - σουσάμι
  • Προσθέτουμε το μίγμα της τυρόπιτας.
  • Βάζουμε από πάνω τις φέτες από τα τοματίνια.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη ποσότητα από το μίγμα βρόμης - σουσαμιού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 60 λεπτά.
Cool Artisan