Τα τρουφάκια λευκής σοκολάτας, και ειδικά με καρύδα, είναι μια συνταγή που μου ζητήσατε πολλοί με μηνύματα στο instagram. Με 5 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις τις πιο απολαυστικές, γλυκιές μπουκίτσες. Απλά λιώνεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις μαζί.
Tip: Η λευκή σοκολάτα κόβει πολύ εύκολα σε υψηλή θερμοκρασία. Τη λιώνουμε πάντα σε φωτιά μέτριας έντασης σε μπεν μαρί και ποτέ να μην ακουμπάει το νερό που κοχλάζει πάνω στο μπολ.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 80 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
- 100 γρ μπισκότα
- 50 γρ. καρύδα, + έξτρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος
- Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε μέτρια ένταση
- Βγάζουμε το βούτυρο από τη φωτιά, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την καρύδα και τα μπισκότα σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά
- Πλάθουμε τα τρουφάκια και τα ρολάρουμε στην καρύδα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για 10 ημέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες.