Ένα vegan γλυκό ψυγείου που θα λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν είναι vegan! Ακολούθησε βήμα βήμα τις οδηγίες και φτιάξε ενα δροσερό γλυκό με υφή σοκολατένιας μούς και ανοιξιάτικη δροσιά από τις φράουλες.
Είναι πολύ υγιεινό και ιδανικό για όσους αποφεύγουν τα βαριά λιπαρά. Αν αφαιρέσεις το χρόνο που μουλιάζουμε τα κάσιους (εγώ συνήθως τα βάζω από το προηγούμενο βράδυ) θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να το φτιάξεις.
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
-
2 λίτρα νερό
- 370 γρ. κάσιους
-
30 γρ. κακάο,
-
70 γρ. σιρόπι αγάυης,
-
1 κ.τ.σ. εκχύλισμα βανιλιας,
-
400 γρ κρέμα καρύδας.
-
1 κτγ αγάρ αγάρ
-
10 φράουλες
Εκτέλεση
-
Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα (ή βραστήρα) και το αφαιρούμε από τη φωτιά
-
Μεταφέρουμε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ
-
Μουλιάζουμε τα κάσιους για τουλάχιστον 3 ώρες στο νερό.
-
Σουρώνουμε τα κάσιους από το νερό που τα μουλιάσαμε
-
Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια ένταση
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά
-
Μόλις πάρει βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
-
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, το κακάο. το σιρόπι αγαύης, τηβανίλια και την κρέμα καρύδας
-
Χτυπάμε καλά για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.
-
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στη μέση
-
Βάζουμε τις φράουλες περιμετρικά στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ το έκανα σε τσέρκι με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 18 εκ. αλλά εσύ μπορείς να το κάνει σε ό,τι στρογγυλό ταψάκι. Για μεγαλύτερο ταψί θα διπλασιάσεις τα υλικά
- Προσθέτουμε στο ταψί το μείγμα που έχουμε χτυπήσει και με μια σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια του
- Τέλος, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 4 ώρες
- Το βγάζουμε, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.