Όποιος δοκίμασε αυτό το γλυκό δεν μπορούσε να καταλάβει αν είναι vegan ή όχι! Η γεύση του είναι ακριβώς όπως της κλασικής συνταγής, αλλά όλα τα υλικά είναι φυτικής προέλευσης! Ιδανικό ακόμα και για όταν κάνεις δίαιτα αποτοξίνωσης.
Υλικά
- 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. φουντούκια
- 3 κ.σ. έλαιο καρύδας
- 4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.