Είτε ακολουθείς vegan διατροφή, είτε προσπαθείς να τρως πιο υγιεινά η σημερινή συνταγή σίγουρα θα σε βοηθήσει να εμπλουτίσεις τις συνταγές που φτιάχνεις στο σπίτι. Μαλακά μπιφτέκια από γλυκοπατάτα και ρεβίθια μπαίνουν μέσα σε burger ή bagel για ένα απολαυστικό, σπιτικό και υγιεινό “βρώμικο”.
Tip: Όταν βράζω ρεβίθια, βράζω πάντα μια μεγάλη πσοότητα (2 ή 3 συσκευασίες) τα χωρίζω σε μερίδες και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη για μεγαλύτερη ευκολία.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 γλυκοπατάτα
- 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ θυμάρι ξερό
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- 1 κτγ μπούκοβο
- 80 γρ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
- 100 γρ. γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε κύβους.
- Βράζουμε τους κύβους γλυκοπατάτας σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να είναι μαλακή και σουρώνουμε.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τη γλυκοπατάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από το μάτι.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά.
- Χτυπάμε για 6-7 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Προαιρετικά τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας το πινέλο μας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.