Κάθε φορά με ξαφνιάζει ευχάριστα το πόσο χορταστική είναι αυτή η συνταγή.
Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 καρότα, περασμένα από τον τρίφτη
- 200 γρ μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. κιμάς σόγια
- 300 γρ. τομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκοκαυτερή
- 1 κ.γ. μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό ή ό,τι άλλο θέλεις)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο (για σοτάρισμα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (Συνήθως πρέπει πρώτα να τον βράσουμε και έπειτα να τον σουρώσουμε και να τον αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου).
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρότα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά σόγια και τον φέρνουμε 2-3 βόλτες στο τηγάνι να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος ρίχνουμε και την τομάτα.
- Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.