Για τη φετινή Πρωτοχρονιά φτιάχνουμε την πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με κάστανα και σταφίδες. Είναι η πιο απλή συνταγή που μπορείς να κάνεις, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ, να τα χτυπήσεις και έπειτα να μεταφέρεις σε ένα ταψάκι και να ψήσεις.
Tip: Μπορείς να δώσεις έξτρα άρωμα με ξύσμα πορτοκάλι
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 αβγά
- 300 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 100 γρ. σταφίδες, ξανθές
- 120 γρ. λευκή σοκολάτα
- 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C
- Σε ένα φαρδύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαζί άχνη και κρυσταλλική) για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Χτυπάμε μετά από κάθε αυγό που ρίχνουμε στο μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό, στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Σε μπεν μαρί, σε μέτρια ένταση, λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με το αγελαδινό βούτυρο
- Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα σιλικόνης
- Περιχύνουμε τη βασιλόπιτα με το γλάσο και απλώνουμε με μια σπάτουλα
- Προαιρετικά διακοσμούμε με σμέουρα (raspberries)