search

Βασική συνταγή για κρέπες, αλμυρές και γλυκές

Η πιο απλή εκδοχή με όλα τα βασικά υλικά που έχουν παραδοσιακά οι γαλλικές κρέπες από τη Βρετάνη, δηλαδή αλεύρι, αυγά, γάλα και βούτυρo. Για τη γέμιση μπορείς να επιλέξεις ό, τι θες: αλμυρά ή γλυκά! Αν θες να χρησιμοποιήσεις αλεύρι ολικής μπορείς να το αντικαταστήσεις κατά 50%.



Υλικά

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 3 ώρες πριν φτιάξουμε τις κρέπες ή εναλλακτικά το λιώνουμε σε ένα μπρίκι
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας
  • Μόλις πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
  • Τέλος, γεμίζουμε κάθε κρέπα με υλικά της επιλογής μας
Cool Artisan