Ένα έθνικ πιάτο με αρώματα και γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε ζεστά κλίματα. Η καρύδα και το κάρυ είναι ένας ονειρικός συνδυασμός που ταιριάζει με το κοτόπουλο ενώ το λάιμ κι ο κόλιανδρος δίνουν απολαυστικό άρωμα!
Tip: Θα βρεις την κρέμα καρύδας σε τενεκεδάκι από τα ράφι με τα έθνικ προϊόντα κι όχι σε χάρτινη συσκευασία με τα φυτικά ροφήματα.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρές λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο
- 1 κ.σ. κάρι
- 300 ml κρέμα καρύδας
- 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 300 γρ. ρύζι μπασμάρι
- 750 γρ. νερό
- Αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ
- 1 κτγ μπούκοβο
- 100 γρ κάσιους
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο και το πράσο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά να δέσει.
- Προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό από ένα λάιμ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό που το σκεπάζει και το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά
- Το ξεπλένουμε καλά.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει
- Μόλις φτάσει σε βρασμό προσθέτουμε και το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
- Σιγοβράζουμε για 13-14 λεπτά.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
- Αφρατεύουμε το ρύζι καθώς το ανακατεύουμε με μια κουτάλα
- Σοτάρουμε το κάσιους σε ένα φαρδύ τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία όπως ελαιόλαδο η βούτυρο
- Χρησιμοποιύμε μπολάκια για το σερβίρισμα
- Βάζουμε ρύζι στο μισό μπολ.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο άλλο μισό
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ξύσμα από λάιμ, μπούκοβο
- Τελειώνουμε με λίγα κάσιους