search

Κοτόπουλο με κάρυ και καρύδα

Ένα έθνικ πιάτο με αρώματα και γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε ζεστά κλίματα. Η καρύδα και το κάρυ είναι ένας ονειρικός συνδυασμός που ταιριάζει με το κοτόπουλο ενώ το λάιμ κι ο κόλιανδρος δίνουν απολαυστικό άρωμα!

Tip: Θα βρεις την κρέμα καρύδας σε τενεκεδάκι από τα ράφι με τα έθνικ προϊόντα κι όχι σε χάρτινη συσκευασία με τα φυτικά ροφήματα.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 300 ml κρέμα καρύδας
  • 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το ρύζι
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάρι
  • 750 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 100 γρ κάσιους

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο και το πράσο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά να δέσει.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό από ένα λάιμ και ανακατεύουμε.
Για το ρύζι
  • Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό που το σκεπάζει και το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά
  • Το ξεπλένουμε καλά.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει
  • Μόλις φτάσει σε βρασμό προσθέτουμε και το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
  • Σιγοβράζουμε για 13-14 λεπτά.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Αφρατεύουμε το ρύζι καθώς το ανακατεύουμε με μια κουτάλα
Για το στήσιμο
  • Σοτάρουμε το κάσιους σε ένα φαρδύ τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία όπως ελαιόλαδο η βούτυρο
  • Χρησιμοποιύμε μπολάκια για το σερβίρισμα
  • Βάζουμε ρύζι στο μισό μπολ.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο άλλο μισό
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ξύσμα από λάιμ, μπούκοβο
  • Τελειώνουμε με λίγα κάσιους
Cool Artisan