Η βασική συνταγή για κρέπες απαιτεί εύκολα και απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο ντουλάπι και το ψυγείο σου.
Το μυστικό είναι να έχεις όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά το βούτυρο και τα αυγά, πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις το μείγμα για τις κρέπες.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 3 ώρες πριν φτιάξουμε τις κρέπες ή εναλλακτικά το λιώνουμε σε ένα μπρίκι
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη
- Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας
- Μόλις πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
- Τέλος, γεμίζουμε κάθε κρέπα με υλικά της επιλογής μας, όπως πραλίνα και φράουλες