search

Τα σπιτικά bagels για μένα ήταν ένα μεγάλο στοίχημα! Η ιδέα της ζύμης που βράζει πριν ψηθεί με ιντριγκάρει πάντα και εννοείται πως δημιουργεί το καλύτερο πιάτο για το τραπέζι του brunch.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα φτιάξεις σπιτικά bagels



Υλικά

Bagel με αβοκάντο και σολομό: (Για 2 bagels)
  • 2 bagels
  • 4 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. σολομός
  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 τομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 χούφτα ρόκα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Bagel προσούτο και καραμελωμένο κρεμμύδι: (Για 2 bagels)
  • 2 bagels
  • 80 γρ. γραβιέρα, σε μικρές φέτες
  • 4 φέτες προσούτο
  • 3 κ.σ.καραμελωμένο κρεμμύδι
  • 40 γρ. blue cheese (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Bagel με αβοκάντο και σολομό:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε τα bagel στη μέση.
  • Τα καλύπτουμε με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
Bagel προσούτο και καραμελωμένο κρεμμύδι:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόβουμε τα bagels στη μέση.
  • Βάζουμε τη γραβιέρα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κλείνουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan