Με 4 μόνο υλικά, 15 λεπτά προετοιμασία και 3 ώρες στο ψυγείο φτιάχνεις την πιο εύκολη τούρτα για κάθε εποχή.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
-
500 γρ. λευκή κουβερτούρα
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ μπισκότα (γεμιστά, ό,τι γεύση προτιμάς)
-
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, την λιωμένη λευκή κουβερτούρα και προαιρετικά το εκχύλισμα βανίλιας.
- Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα χοντροσπασμένα αλλά κρατάμε 2-3 για τη διακόσμηση της επιφάνειας.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε σε ό,τι ταψί έχουμε. Προτείνω στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι έχεις.
- Μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου και παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες.