search

Κοκκινιστό κοτόπουλο σε τορτίγια

Κοκκινιστό κοτόπουλο! Το πιο αγαπημένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, συνδεδεμένο με κυριακάτικα οικογενειακά τραπεζώματα στα οποία τρώγαμε με τα καλά μας μαχαιροπίρουνα!

H Maggi όμως μου ζήτησε να κάνω και φανερά αυτό που τόσα χρόνια έκανα στα κρυφά! Να πάρω τη συνταγή της μαμάς μου, να τη φέρω στα δικά μου, σύγχρονα δεδομένα και τη γυρίσω σε βίντεο τραγουδώντας “όχι, δεν είναι μαμά”.

Οποία πρόκληση δεχθείσα, ήρθε η ώρα και η στιγμή να αποδομήσω πλήρως αυτή τη συνταγή-τοτέμ τυλίγοντάς το κοκκινιστό κοτόπουλο σε μια τορτίγια καλαμποκιού μαζί με πατάτες και τριμμένη γραβιέρα!

Και έτσι, ξεκινάω τη δική μου μαγειρική παράδοση – σόρρυ μάμα, αλλά ο Φρόιντ απαιτεί να σε αφήσω πίσω για να προχωρήσω στην ενηλικίωση…

 

Δες εδώ το video:

 



Υλικά

Για το κοτόπουλο
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
  • ½ κρεμμύδι
  • 400 γρ. τοματίνια
  • 100 ml σάλτσα τομάτας
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κύβο λαχανικών MAGGI
Για την τορτίγια
  • 1 τορτίγια καλαμποκιού
  • 3 κ.σ. κοκκινιστό κοτόπουλο
  • ¼ αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • Πατάτες τηγανητές
  • 1 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα, τα τοματίνια, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και ένα κύβο λαχανικών MAGGI και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Για την τορτίγια
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μία τορτίγια.
  • Κλείνουμε σε «φάκελο».
  • Περνάμε για 2 λεπτά από ένα σχαροτήγανο ή ψήνουμε στην τοστιέρα.
  • Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.
Cool Artisan