search

Τάρτα Πορτοκάλι

Ένα πανεύκολο γλυκό για όσους λατρεύουν τα πορτοκαλένια επιδόρπια. Βάση από ΦρουτοΓεμιστά Παπαδοπούλου με κρέμα πορτοκάλι   κρέμα από φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού κι από πάνω μια ανάλαφρη κρέμα με μασκαρπόνε. 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα γεμιστά πορτοκάλι Παπαδοπούλου
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα Πορτοκάλι
  • 1 λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
Για την κρέμα της επικάλυψης
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ βανίλια

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 30 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
  • Βάζουμε σε ένα blender τα ΦρουτοΓεμιστά Παπαδοπούλου με κρέμα πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Για την κρέμα Πορτοκάλι
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 750 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι και το βάζουμε στην φωτιά.
  • Ανακατεύουμε το κορν φλαουρ και την ζάχαρη με τον υπόλοιπο χυμό.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει ο χυμός προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να δέσει καλά.
  • Μπορούμε, προαιρετικά, να προσθέσουμε και ξύσμα από πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα.
  • Περιχύνουμε τη βάση με την κρέμα πορτοκάλι και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν προσθέσουμε και την κρέμα επικάλυψης.
Για την κρέμα της επικάλυψης
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Περιχύνουμε την κρέμα πορτοκάλι που έχει ήδη δέσει στη συντήρηση του ψυγείου και αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για ακόμη μια ώρα.
  • Τέλος, διακοσμούμε την επιφάνεια με ΦρουτοΓεμιστά Παπαδοπούλου με κρέμα πορτοκάλι και σερβίρουμε.