Πατάτα και ψάρι, ένα συνδυασμός που δεν μπορεί να είναι ποτέ λάθος! Οι άγγλοι το έχουν στην παράδοση τους στην τηγανητή εκδοχή του, το γνωστό σε όλους fish and chips!
Σήμερα όμως το στο φτιάχνω στην υγιεινή εκδοχή του συνδυάζοντας φιλέτο τσιπούρα με πατάτα και γλυκοπατάτα! Δίνω γεύση με μπαχαρικά και μυρωδικά σημιουργώντας μια συνταγή που θα σε κάνει να εντάξεις το ψάρι πιο συχνά στη διατροφή σου.
Tip 1: Ζήτησε από τον ιχθυοπώλη να σου φιλετάρει το ψάρι ή αγόρασε φιλέτα ψαριού από το super market.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 2 φιλέτα τσιπούρα
- 200 γρ. baby πατάτες
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 1 baby κολοκυθάκι
- 1 λεμόνι
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια
- Kόβουμε τις baby πατάτες στη μέση ή τέταρτα
- Βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε αλάτι
- Βράζουμε τη γλυκοπατάτα μαζί με τις baby πατάτες μέχρί να είναι al dente.
- Κόβουμε το baby κολοκύθι σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια ένταση για 6-7 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το κολοκύθι κομμένο σε φέτες, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι
- Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά σε μέτρια ένταση. Δεν ανακατεύουμε δυνατά γιατί οι πατάτες θα γίνουν πουρέ.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και το ξαναβάζουμε στη φωτιά (χωρίς να το πλύνουμε)
- Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επάνω πλευρά από τα ψάρια μας.
- Τα ψήνουμε στο τηγάνι, για περίπου 4 λεπτά την επάνω πλευρά (με το δέρμα) και άλλα 2 λεπτά από την κάτω πλευρά.
- Σερβίρουμε στο πιάτο με τη ζεστή πατατοσαλάτα