Είναι μια συνταγή απλή και πραγματικά το καλύτερο cheesecake που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Το ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου, δηλαδή βάζουμε το τσέρκι μέσα σε ένα άλλο ταψί με νερό για να εξασφαλίσουμε το ομοιόμορφο, σωστό ψήσιμο χωρίς ρωγμές στην επιφάνεια.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε επίσης
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε μέτρια φωτιά
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Για τη βάση- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Παίρνουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 22 εκ. και καλύπτουμε τη βάση του με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τα μπισκότα στο blender, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι το μείγμα να έχει υφή σαν βρεγμένη άμμο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και με ένα ποτήρι το πιέζουμε να γίνει συμπαγές και ισόπαχο.
- Τέλος, ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν προσθέσουμε την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα στο τσέρκι, αφού έχει κρυώσει ελαφρώς η βάση του.
- Χτυπάμε καλά το τσέρκι στο πάγκο της κουζίνας.
- Καλύπτουμε το τσέρκι γύρω-γύρω με αλουμινόχαρτο.
- Μεταφέρουμε το τσέρκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
- Προσθέτουμε νερό στο ταψί να φτάνει περίπου στα μισά από το τσέρκι.
- Αυτό ονομάζεται μπεν μαρί φούρνου και συντελεί στο να ψηθεί το cheesecake ομοιόμορφα και να μην κάνει ρωγμές στην επιφάνεια.
- Τέλος, ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C.Βγάζουμε το τσέρκι από το ταψί με το νερό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ξεφορμάρουμε.
- Διακοσμούμε την επιφάνεια με σοκολάτα ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.