search

Σουφλέ με κότατζ και μπρόκολο

Τώρα που χειμωνιάζει λατρεύω να φτιάχνω σουφλέ με λιωμένο τυρί! Είναι χωρίς δεύτερη σκέψη οι πιο ωραίες μακαρονάδες της εποχής! Η κρέμα από κότατζ κι αυγά σου επιτρέπει να απολαμβάνεις τα ζυμαρικά χωρίς περιττά λιπαρά αλλά με όλη τη γεύση! Συνήθως μας επιτρέπουμε τα σουφλέ μόνο σε γιορτινά τραπέζια και καλέσματα αλλά με αυτό το «κόλπο» της κρέμας από κότατζ μπορείς να το φτιάχνεις κάθε εβδομάδα! Σήμερα το φτιάχνω με μπρόκολο (βρασμένο) αλλά μπορείς να παίζεις με ο,τι συνδυασμό από λαχανικά θες όπως μανιτάρια, πιπεριές, κολοκύθι πράσινο ακόμα και καλαμπόκι!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 μπρόκολο (κομμένο σε φουντίτσες)
  • 400 γρ. κότατζ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. πένες (ζυγίζουμε άβραστες)
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες.
  • Το βράζουμε για 5-6 λεπτά σε νερό που κοχλάζει.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κότατζ, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα και το μπρόκολο.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια
  • Σερβίρουμε απευθείας
Cool Artisan