search

Σουφλέ χυλοπίτες με μπρόκολο

Χυλοπίτες και μπρόκολο παντρεύονται σε ένα σουφλέ φούρνου! Πανεύκολο και σε λιγότερο από 30 λεπτά (συν το χρόνο στο φούρνο).

Tip: Δεν βράζουμε από πτιν το μπρόκολο γιατί θα ψηθεί με τα υπόλοιπα υλικά στο φούρνο.

Tip 2: Βράζουμε τις χυλοπίτες για μόνο 1-2 λεπτά, προκειμένου να μην “λιώσουν” μέσα στο σουφλέ.



Υλικά

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 700 ml γάλα
  • 200 γρ. τσαλαφούτι
  • 350 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
  • 300 γρ. χυλοπίτες
  • 1/2 κτγ μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα από σίτα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ενώ παράλληλα χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το τσαλαφούτι, το πεκορίνο, τα αυγά, το μπρόκολο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά.
  • Τις προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.
Cool Artisan