Χυλοπίτες και μπρόκολο παντρεύονται σε ένα σουφλέ φούρνου! Πανεύκολο και σε λιγότερο από 30 λεπτά (συν το χρόνο στο φούρνο).
Tip: Δεν βράζουμε από πτιν το μπρόκολο γιατί θα ψηθεί με τα υπόλοιπα υλικά στο φούρνο.
Tip 2: Βράζουμε τις χυλοπίτες για μόνο 1-2 λεπτά, προκειμένου να μην “λιώσουν” μέσα στο σουφλέ.
Υλικά
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι
- 700 ml γάλα
- 200 γρ. τσαλαφούτι
- 350 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
- 2 αυγά
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
- 300 γρ. χυλοπίτες
- 1/2 κτγ μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα από σίτα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ενώ παράλληλα χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το τσαλαφούτι, το πεκορίνο, τα αυγά, το μπρόκολο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά.
- Τις προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.