search

Σοκολατένια κρέμα ρυζόγαλο (Χωρίς Ζάχαρη / 4 υλικά)

Αυτή η συνταγή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εντελώς φυσική, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χάρη στη γλυκύτητα των χουρμάδων.

Για την παρασκευή της κρέμας, αρχικά βράζουμε το ρύζι σε νερό μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως. Το ρύζι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και αποτελεί τη βάση για το ρυζόγαλο, δίνοντάς του την απαλή και κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, που μπορεί να είναι είτε κανονικό είτε φυτικό, όπως γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Το γάλα προσθέτει πλούσια γεύση και βοηθάει στο να δέσει η κρέμα.

Οι χουρμάδες, που είναι φυσικά γλυκείς, αντικαθιστούν τη ζάχαρη στη συνταγή. Προαιρετικά τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό και τους πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αυτή η φυσική γλυκαντική ουσία προσφέρει βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Το κακάο είναι το τέταρτο υλικό, που χαρίζει στην κρέμα την πλούσια σοκολατένια γεύση. Το κακάο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, προσθέτει όλη τη σοκολατένια γεύση που ισορροπεί τέλεια με τη γλύκα των χουρμάδων.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι βρασμένο
  • 400 ml γάλα (φυτικό ή κλασικό)
  • 200 γρ. χουρμαδες
  • 40 γρ. κακάο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι σε αναλογία 1:2 δηλαδή για 1 κούπα ρύζι βάζουμε 2 κούπες νερό.
  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το βρασμένο ρύζι, το γάλα, τους χουρμάδες και το κακάο.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε μπολάκια
  • Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με ξύσμα λευκής κουβερτούρας.
Cool Artisan